Британка измисли как да избира най-пресните плодове и зеленчуци в супермаркета. Очаква

...
Британка измисли как да избира най-пресните плодове и зеленчуци в супермаркета. Очаква
Коментари Харесай

Жена откри как да разпознава по-свежите плодове и зеленчуци: тайната е в скрит етикет

Британка измисли по какъв начин да избира най-пресните плодове и зеленчуци в супермаркета. Очаква се този способ да помогне за понижаване на разноските и отпадъците, защото плодовете и зеленчуците ще устоят по-дълго. 

Жената непрекъснато се възползвала от пониженията в супермаркетите и е известна в мрежата с умеенето си да пести пари. Тя показа образован метод да харчите по-малко за пакетирани плодове и зеленчуци. За да извършите това, просто би трябвало деликатно да разгледате етикетите, написа Mirror.

Британката уточни, че на опаковките има специфичен код. Тя изясни, че маркировката F15 да вземем за пример значи 15 юни.

" Искате ли да знаете по какъв начин да купувате прясна храна? F е месецът! Така че юни, в случай че е F, тогава е шести месец. Януари ще бъде A. Това значи, че можете да купувате по-пресни храни, вместо бързо да харчите храна и пари " - означи тя.

Сръчната купувачка сподели два кода на опаковките - А3 и А6. Тя означи, че буквата значи месеца от годината, а цифрата значи нейния ден. Тоест, А демонстрира януари, а 3 и 6 са съответните му дни. Следователно зеленчуците от опаковка с етикет A6 ще бъдат по-свежи. Служителка на Tesco удостовери пред медиите, че е била научена да кодира.

„ Нямах визия за това. Това е толкоз положително нещо и оказва помощ за понижаване на отпадъците “, разяснява различен служащ в супермаркет.

Express съобщи, че различен метод е да купувате зеленчуци, плодове и билки на тегло. Ако не са опаковани, няма дата или код върху тях, само че това ще направи продуктите по-трайни.

Също по този начин се оповестява, че една и съща система за шифроване не се следва на всички места. По-специално, месецът може да бъде маркиран с първата писмен знак или няколко. Например J в този случай значи януари, а F значи февруари. С това шифроване юни и юли ще бъдат обозначени надлежно като JN и JY.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР